Nieuwe dressuurproeven
Vanaf 1 april 2016 gaan de nieuwe dressuurproeven in. De nieuwe dressuurproeven zijn vanaf 1 maart beschikbaar. In de aanloop naar 1 april heeft de KNHS een serie artikelen gepubliceerd met daarin de belangrijkste wijzigingen. Hieronder een overzicht;
- Drie dingen die je wilt weten over de nieuwe dressuurproeven per 1 april 2016 (18-01-2016)
In dit artikel: Wanneer en hoe zijn de nieuwe proeven beschikbaar, wat zijn de belangrijkste veranderingen in de proeven en hoe zijn deze veranderingen tot stand gekomen? - Vijf vragen over de klasse BB en B (21-01-2016)
In dit artikel: Alles over de nieuwe klasse BB, het verschil tussen BB en Impuls, het verschil tussen BB en B, wat verandert er in de B-proeven en het verdwijnen van de aparte proeven voor A/B-pony’s. - Wat verandert er in de klasse L1 en L2? (26-01-2016)
In dit artikel: wat verandert er in de proeven van de klasse L? Met onder andere: lichtrijden of doorzitten, binnenkomen op de AC-lijn, halsstrekken op de volte of diagonaal en verruimen in plaats van middengangen.
- Wat verandert er in de klasse M1 en M2? (29-01-2016)
De belangrijkste wijzigingen in de M, inclusief bitloos starten t/m de klasse M2 en doorgroeimogelijkheid voor A/B-pony’s. - Wat verandert er in de Z1, Z2, ZZ-Licht en ZZ-Zwaar? (04-02-2016)
In de hoogste klassen verandert er minder dan in de andere klassen, maar toch is er een aantal interessante wijzigingen zoals überstreichen in de Z2 en een nieuwe serie galopwisselingen.
- Drie vragen over afdelingsdressuur (09-02-2016)
Ook bij de afdelingsdressuur zijn alle proeven vernieuwd. Daarnaast komt er een nieuwe klasse, namelijk de klasse ZZ. - Alles over het nieuwe KNHS Dressuur- en menproevenboekje 2016
Het nieuwe proevenboekje is vanaf 1 maart 2016 verkrijgbaar. Bestellen kan via Media Boekservice.
- Alles over de nieuwe KNHS dressuurproeven app
In maart 2016 is de eerste officiële KNHS dressuurproeven app voor iOS en Android. Bekijk video’s van de proef, leer van de Tips van de Pro en spreek zelf een proef in om die later zonder voorlezer te oefenen.