Welkom - Nieuws - Clinic mentale vaardigheden in de sport

Clinic mentale vaardigheden in de sport

Dinsdagavond 11-3-2014 om 20.00 uur
Clinic mentale vaardigheden in de sport
Mentale training is in opkomst in de sport! Steeds meer sporters zien het belang van mentale training als onderdeel van hun wedstrijdvoorbereiding.
Tot voor kort waren we in Nederland niet gewend om mentale vaardigheden structureel te trainen. We trainden ons rot op techniek, tactiek en conditie/fitheid. Het mentale aspect moesten we dan in de praktijk zelf maar uit vinden. Dit is jammer, want mentale weerbaarheid is heel goed trainbaar!
Sporters denken vaak dat je voor mentale training wel in een heel diepe dip moet zitten. Niets is echter minder waar: mentale training is juist voor sterke sporters die in de bijzondere situatie van de sport het beste uit zich zelf willen halen!
Voor het trainen van mentale aspecten als concentratie, motivatie en omgaan met wedstrijdspanning komen sporters bij sportpsycholoog Edith Rozendaal.
Edith heeft sporters begeleid ( individueel of in groepsverband) uit allerlei takken van sport en heeft ook boeken geschreven.
Tijdens een clinic van sportgek leer je wat mentale training nu eigenlijk is.
Er wordt een algemene inleiding over mentale of psychologische technieken in de sport gegeven. Hierna lichten we er een techniek uit om uitvoeriger te bespreken. Daarbij doen we een aantal oefeningen en kijken we naar de toepassingsmogelijkheden voor de aanwezige sporters.
Kosten
De kosten voor een clinic van 1.5 uur bedragen voor volledige leden E 25,-
De kosten voor een clinic van 1,5 uur bedragen voor de overige leden E 30,-
We zouden de groep het liefst zo rond de 10 personen willen houden, dan kunnen we dieper op de stof in gaan. Dus kortom wees er snel bij met inschrijven . Geef je op via activiteiten@decommandeurs.nl

Dinsdagavond 11-3-2014 om 20.00 uur.

Reacties zijn gesloten.